0620641714 welkom@egmotion.nl

Stop met jezelf opofferen

Online cursus Kiezen voor jezelf zonder schuldgevoel

De online cursus voor mensen die meer balans willen vinden in de zorg voor de ander en zichzelf.
Stapsgewijs, met een duidelijk en praktische aanpak werk jij toen naar een nieuwe versie van jouwzelf.

Ben jij er klaar voor om jouw kwaliteiten om te zorgen voor een ander, nu ook wat meer voor jezelf in te zetten?

Want zorgen voor de ander kun je als de beste, maar dit hoeft niet (meer) ten koste te gaan van jezelf!

Met deze cursus ga ik jouw meenemen in de stappen die jij nodig hebt om de balans terug te gaan vinden. Zodat jij net zo lief wordt voor jezelf als voor een ander. Dat jij voelt dat jouw zorgzaamheid niet tegen jou gebruikt wordt. Dat jij keuzes voor jezelf gaat maken, zonder je daar schuldig over te voelen. En dat jij gaat zien dat eigen keuzes maken niet per definitie egoïstisch is.

Maar ook dat jij gaat voelen dat jij het ook verdiend om aandacht en waardering te krijgen. Dat jij de tools hebt om duidelijk te maken aan de mensen om jou heen waar jouw behoeftes liggen en daar ook voor te gaan staan. En dat jij tijd vrij leert te maken voor jezelf, ongeacht wat de wereld om jou heen daarvan vindt.

{

Ik ben super blij dat ik deze cursus ben gaan volgen. Hij is mega compleet en alles wordt duidelijk en stapsgewijs uitgelegd!

Hanne, 43 jaar

Je zou zo graag eens die tijd voor jezelf hebben, maar…

 

Het lijkt er steeds maar niet van te komen. Je zet het in de agenda, houdt er rekening mee, maar toch lijkt die agenda zich weer te vullen met belangrijke afspraken. En voor je het weet is de week alweer voorbij. Je goede voornemens blijven bij voornemens.

Hoe andere mensen dat doen is voor jou een raadsel. Als jij eraan denkt om tijd voor jezelf te pakken, breekt het zweet je soms al uit. Want hoe maak je überhaupt tijd voor jezelf? En wat wil je met die tijd doen?

Of misschien heb je al wel ideeën om invulling te geven aan die tijd voor jezelf, maar lijkt de stap om dit uit te gaan voeren te groot, te eng of ben je bang wat anderen ervan gaan vinden. Je denkt dan na over de mogelijke reacties van de mensen uit je omgeving en besluit om toch niet door te zetten.

Maak nu kennis met…

De online cursus waarin jij vaker leert kiezen voor jezelf, zonder je schuldig of egoïstisch te voelen!

Zo kan het ook!

Super dat jij de stap durft te gaan zetten om aan de slag te gaan met jezelf. Dit is de eerste stap naar een nieuwe versie van jezelf!

 • Je wordt volledig in staat om vaker en makkelijker voor jezelf te kiezen
 • Jij weet straks dat het niet nodig is om je schuldig te voelen als je ervoor kiest om je eigen pad te volgen.
 • Jij ontwikkeld een nieuwe definitie van egoïsme.
 • Jij gaat voelen dat jij net als elk ander het verdiend om liefde en aandacht te krijgen
 • En jij kan straks beter voor anderen zorgen, juist doordat je EERST voor jezelf zorgt.

Op naar jouw 2.0 versie

Hoe gaan we dat aanpakken?

In deze cursus ga ik jou helpen ontdekken waarom jij zo graag voor de ander zorgt. Maar ook waarom de balans zoek kan raken. Ik ga je helpen je mindset aan te passen, zodat je minder bezig bent met belemmerende gedachten en nu echt voor jezelf durft te kiezen. Ook behoeftes en zelfzorg komen aan bod, zodat jij precies weet wat jij nodig hebt. Tot slot ga ik je helpen met het maken van keuzes en het uitvoeren hiervan. 

"

Wat je er allemaal bij krijgt:

56 video’s om jou helpen

In totaal zit er 4,5 uur aan videomateriaal in de cursus, waarin ik stapsgewijs allerlei informatie deel. Lekker nuchter en laagdrempelig zodat jij het ook snel voor jezelf in de praktijk kan brengen. 

Een werkboek met begeleidende oefeningen

In het werkboek zitten bij elke module verschillende oefeningen. Deze zullen jou helpen om de materie in de video’s makkelijker toe te passen. Maar ook bij het analyseren van je eigen patronen en valkuilen. 

Live Q&A’s

Omdat gedragsverandering niet zomaar vanzelf gaat, zijn er twee wekelijks life Q&A’s. Ook mag je vragen stellen op de community die hoort bij jouw cursus.

Een community

Omdat ik erin geloof dat je samen sterker staat dan alleen, krijg je ook toegang tot de privé community van deze cursus. Hierin worden verschillende topics besproken, challenges gedaan en kun je voor en na de live Q&A’s vragen stellen of nog wat dingen na te bespreken.

Module 1

Begrijpen waarom ik doe ik wat ik doe (40 min)

Als je deze module hebt doorgenomen hebt weet je waarom jij doet wat je doet, kun je hier wat liever over zijn bij jezelf, heb je goed zicht op wat dit gedrag je oplevert, maar ook wat het je kost en heb je precies op een rijtje waarom jij moeite hebt om voor jezelf te kiezen.

Module 2

Mindset rondom keuzes maken voor jezelf (55 min)

Als je deze module hebt doorgenomen voel jij dat je het waard bent om voor jezelf te kiezen, weet jij dat dit niks met egoïsme te maken heeft, betrek jij negatieve reacties niet op jezelf, kun jij het verdragen als iemand anders nadelen ervaart van jouw keuze, kun je omgaan met de angst die wellicht voorkomt uit de keuzes die je wil maken en kun jij je schuldgevoel helemaal los laten.

Module 3

Behoeftes en zelfzorg (50 min)

Als je deze module hebt doorlopen dan weet jij wat jouw eigen behoeftes zijn, hoe je kan ontspannen, welke stappen je kan ondernemen om jezelf prettiger te voelen in negatieve situaties, heb je oog voor je eigen welzijn, weet jij hoe jij de beloning uit jezelf kan halen en hoe jij de focus kan verleggen van de ander naar jezelf.

Module 4

Keuzes maken (35 min)

Als je ze module hebt doorlopen ben jij in staat om op een rijtje te zetten welke stappen je wil nemen, weet jij op welke levensgebieden er dingen moeten veranderen, hoe jij je jouw patronen kan veranderen, welke hulpbronnen je nodig hebt en hoe je met dit alles begint.

Module 5

Communicatie (57 min)

Na deze module weet jij waar je grenzen liggen en hoe je die communiceert. Je weet hoe je mensen op een positieve manier te benaderen zodat gesprekken niet eindigen in een conflict en je gaat oefenen met dicht bij jezelf te blijven in je communicatie. Je kan je grenzen aangeven zonder de ander te kwetsen, maar ook zonder je eigen standpunt uit het oog te verliezen.

Module 6

Hoe ga je nu daadwerkelijk verandering aanbrengen (23 min)

Na deze module weet jij welke stappen je moet nemen om eindelijk keuzes te maken voor jezelf, hebt een concreet plan waar je direct mee aan de slag kan, je weet welke taken je eventueel moet overdragen om dit proces te bespoedigen en hoe je dit vol gaat houden.

Wat anderen tot nu toe over mijn aanpak zeiden:

De afgelopen maanden heb ik een traject gevolgd bij Sanne. Ze is een hele spontane vrouw en houd het luchtig door af en toe iets grappigs te zeggen. Ze denkt met je mee en geeft de beste tips.

Anoniem

Ik heb de gesprekken met Sanne als erg positief ervaren en kom zeker volgend jaar terug voor nog meer bewustwording en zelfontplooiing. Als persoon is zij laagdrempelig, ze weet snel de kern te pakken en weet jou de juiste handvaten mee te geven zodat jij hier zelf op een positieve manier mee verder kan. Sanne, bedankt voor al jou fijne input!!

D.O.

Het is een lastig traject geweest, met veel bochten en opstakels. Ik waardeer je optimisme, intelligentie en motivatie om mij te helpen. Dankjewel dat je samen  met mij een stukje van de puzzel hebt opgelost.

A.W.

Door de gesprekken met Sanne heb ik geleerd dat reacties op bepaalde situaties vaak een vast patroon vormen. Door steeds hetzelfde te reageren, liep ik op een bepaald moment in mijn leven ‘vast’. Sanne legde uit dat deze patronen van vroeger, nu – jaren later – soms helemaal niet zo passend meer zijn bij wie je nu bent als persoon. Zo kunnen die reacties op de automatische piloot je onbewust ontzettend in de weg gaan zitten. Onder begeleiding van Sanne ben ik deze patronen gaan herkennen en ben ik beter gaan begrijpen waar deze vandaan komen. Door vervolgens te experimenteren met andere manieren om te reageren, ben ik gaan ontdekken hoe ik anders met situaties en mensen om kan gaan zonder uit het oog te verliezen wat ik zelf belangrijk vind. Dit heeft mij veel rust gebracht en heeft ook geleid tot betere relaties met vrienden en familie. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Claire

Over Sanne van Egmond

10+ jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg.

Een passie voor persoonlijke ontwikkeling & groei

Helpt mensen op een simpele manier zichzelf begrijpen

Brengt mensen in beweging en zorgt voor transformatie

Compassie voor mensen en het leven met al zijn ups en downs

"

Bonussen!

Yes! Waarom jij met je cyclus aan de slag wil!

Wist je dat elke fase in je cyclus verantwoordelijk is voor een ander proces in het vrouwelijke lichaam? Met bijbehorende veranderingen qua energie, concentratie, gedachten en dus ook het vermogen om keuzes te maken?

Meer begrijpen van je cyclus kan dus bijdragen aan het snappen waarom dingen soms wel lukken en bijvoorbeeld een week later ineens niet meer! Lena gaat je hier alle ins en outs over leren. Zodat jij veel beter gebruik kan maken van jouw energie.

kom in contact met jouw lijf in een paar minuten per dag…

Drie meditaties (door Juriaan Galavazi) om via jouw lijf in contact te komen met jouw kostbaarheid.

 • Meditatie 1: Een reis door jouw lichaam. Deze meditatie brengt je direct in contact met je lijf, ontspant en helpt om in slaap te vallen.
 • Meditatie 2: De 4-vurenmeditatie. Brengt lijf, hoofd en emoties op één lijn. Wat wil er in dit moment via jou gewild worden?
 • Meditatie 3: Mag jij zijn wie jij bent? Deze meditatie brengt je in contact met wie je in essentie bent.

Eten, bewegen en slapen volgens ons bio ritme.

Ik ben Finnola en werkzaam als healthcoach. Wil jij meer energie en je vitaler voelen? Vind je het leuk om te leren wat je bioritme is en hoe je jouw eet-, beweeg- en slaapgedrag daarop kunt afstemmen? Volg dan mijn masterclass en ga ik je van alles vertellen over:

 • De kracht van natuur
 • Timing van eten, beweging en slapen
 • Praktische handvaten om je weerbaarder te maken

Dus wat jij krijgt voor €120,-

De cursus waar jij nu eindelijk voor jezelf leert kiezen. Inclusief:
 • 4.5 uur video materiaal
 • Een werkboek vol info en oefeningen
 • live Q&A’s
 • Lid van de community online
 • Gratis bonussen

Veel gestelde vragen

Hoe je weet dat deze cursus voor jou is:
 • Je bent een kei in aanvoelen wat een ander nodig heeft, maar vergeet daarbij jezelf
 • Je weet diep van binnen waar jouw behoeftes liggen, maar je krijgt schuldgevoel als je daar tijd en ruimte voor maakt
 • Je hebt een hekel aan conflicten en kiest daarom soms de makkelijke weg
 • Je bent loyaal en zet door, ook al krijg je niet altijd erkenning voor je werk
 • Tijd voor jezelf nemen, of keuzes voor jezelf maken zie je als egoïstisch
 • Soms wordt je boos op anderen, omdat je niet toekomt aan jezelf 
Waarom nu juist deze cursus?

Fijne mix van wetenschap, ervaring, humor en metaforen

Ik hou niet van sjieke woorden dus ik leg je alles op een nuchtere en heldere manier uit. Ik gebruik de wetenschap, maar ook ervaringen uit de praktijk, mijn eigen valkuilen die ik heb overwonnen en metaforen waardoor het verhaal gaat leven.

Ik ga het je leren om zelf te doen!

Ik ga je alle tools geven zodat je het na de cursus zelf kan. Mijn passie ligt bij mensen helpen. Maar nog gelukkiger wordt ik ervan dat mensen het zelf gaan doen. Ik geef je alle oefeningen die ik weet op dit gebied zodat er 100% gegarandeerd dingen bij zitten die jouw gaan helpen! En die je kan blijven toepassen.

Je gaat jezelf beter begrijpen

Ik ga niet alleen focussen op de tips en trics over hoe je het nu aanpakt. Ik ga je ook laten zien waarom bepaalde dingen tot stand komen zodat je echt gaat snappen waarom je doet wat je doet!

Nut van zelfzorg

Ik ga je laten zien dat keuzes maken voor jezelf niks met egoïsme te maken hebben maar enkel een goede vorm van zelfzorg zijn. Ook jij verdiend het om aandacht en waardering te krijgen!

Veel voor weinig!

De prijs die je betaald staat gelijk aan 1 sessie, de inhoud die ik je geeft staat gelijk aan een traject van 3 maanden tot een half jaar!

Hoeveel tijd kost de cursus?

De cursus bestaat uit 4.5 uur aan videomateriaal. Ook zijn er verschillende oefeningen die je tussendoor kan doen. Deze video’s zijn direct voor jou beschikbaar en de indeling maak je zelf!

Ik heb nu al geen tijd voor mezelf, hoe moet ik deze cursus doen?

Geen tijd hebben is een overtuiging, daar ga ik je van alles over leren in de cursus ;). Maar praktisch gezien, er is een ap en een podcast beschikbaar. Dus waar je ook bent ik ga met je mee. De filmpjes zijn kort dus je kan stapsgewijs er door geen gaan. Zit je normaal even 10 min te scrollen op social media? Dan kun je ook even een filmpje bekijken! Ik ga er vanuit dat deze cursus je interesse wekt met een reden. Je wil tijd voor jezelf leren maken toch? Dan is dit een mooie eerste stap!

Wat is er mis met op anderen focussen?

Ik ben zelf hulpverlener dus in die zin focus ik mij natuurlijk ook heel erg veel op anderen. Mijn missie is ongeveer naast andere gaan staan om ze vooruit te helpen. Ik ga je dan ook niet leren om nooit meer op andere te focussen. Echter mag dit nooit ten koste gaan van jezelf. Jezelf compleet wegcijferen en als een kameleon door het leven gaan is ongezond. Je lijf krijgt daar stress van en je krijgt klachten. Bijvoorbeeld vermoeidheid, slecht slapen, onrustige darmen, maagzuur, hoofdpijn etc. Allemaal signalen dat je niet in balans bent! Dus een gezonde balans daarin is super belangrijk om lekker in je vel te zitten.

Moet ik dan ook stoppen met aandacht aan anderen geven?

Nee hoor! Wij mensen zijn sociale dieren dus we hebben behoefte aan verbinding met anderen. Ook met iemand hulp bieden is niks mis. De balans tussen voor jezelf zorgen en voor de ander zorgen is wel belangrijk. Dus je hoeft niet helemaal te stoppen, maar ik ge je wel helpen de juiste balans te vinden. En keuzes te maken in welke dingen je mag gaan laten vallen.

Het hoort er toch ook een beetje bij?

Dit is een opvatting. Het hoort erbij omdat jij dit jezelf vertelt. Nauurlijk mag je zorg willen dragen voor je medemens, anderen steunen of jezelf soms even aanpassen. Maar wederom, balans! En het hoort er niet ALTIJD bij. Jezelf wegcijferen gaat je niet helpen op de lange termijn. En het is onmogelijk om 100% van de tijd te voldoen aan andermans verwachtingen. Dit gaat je opbreken!

Als ik nu stop met voor anderen zorgen, wie gaat het dan doen?

Als jij een stapje terug doet ontstaat er ruimte voor de ander om het zelf op te pakken of in elk geval zelf na te gaan denken. In sommige gevallen (denk aan mantelzorg of kleine kinderen bijvoorbeeld) kun je het niet 100% loslaten. Maar ook dan is het de kunst om te denken in mogelijkheden. Wie kan het even van je overnemen bijvoorbeeld?

Moet ik dan ook stoppen met aandacht aan anderen geven?

Nee hoor! Wij mensen zijn sociale dieren dus we hebben behoefte aan verbinding met anderen. Ook met iemand hulp bieden is niks mis. De balans tussen voor jezelf zorgen en voor de ander zorgen is wel belangrijk. Dus je hoeft niet helemaal te stoppen, maar ik ge je wel helpen de juiste balans te vinden. En keuzes te maken in welke dingen je mag gaan laten vallen.

Niet tevreden? Dan krijg je het geld terug.
Ik sta 100% achter de producten en informatie die ik geef. En ik heb nog nooit iemand gehad die aangaf echt niks geleerd te hebben. Om die reden durf ik dus met een gerust hart te beloven dat als je er echt niks nuttigs hebt gehoord of geleerd, je binnen 14 dagen na aankoop je geld terug krijgt.