0620641714 welkom@egmotion.nl

Tijd om het anders te gaan doen

Drie-delige masterclass patronen doorbreken

Pleasen, emoties wegstoppen of heel erg kritisch zijn? Ontdek nu waarom jij dat doet en hoe je dat gedrag kan veranderen.

Focus jij vooral op de ander, stop jij je emoties weg of ben jij juist heel erg kritisch op jezelf?

Hoe raar het ook klinkt, dit gedrag heeft een reden. Wij mensen zijn namelijk gewoonte dieren en als iets ooit functioneel is geweest, dan blijven we het gedrag uitvoeren. OOK als het anno 2023 totaal niet logisch meer is. En wellicht heb jij geen idee meer waarom je ooit begonnen bent met dit gedrag. Of misschien heb je een vage indruk maar lukt het gewoonweg niet om het te veranderen. Dat geeft niks. Je bent niet alleen! Nadat jij je bewust geworden bent van jouw gedrag is het tijd om dit gedrag om te buigen naar iets dat bij jou past. Zodat jij keuzes gaat maken die juist VOOR jou gaan werken in plaats van TEGEN jou.

"

Wat we gaan doen tijdens deze 3-delige masterclass

Masterclass 1

Gedurende deze masterclass, ga ik je alles leren over het ontstaan van patronen en waarom we gedrag vol blijven houden ook al hebben we er last van. Incl. voorbeelden van de meest voorkomende patronen. Hierbij heb ik een holistische kijk.

Masterclass 2

Gedurende deze masterclass, gaan we dieper in op patronen zelf en leer jij hoe je ze bij jezelf kan gaan herkennen. We praten over triggers, het innerlijke kind, maar ook fysieke klachten die als een patroon terugkeren.

Masterclass 3

Gedurende deze masterclass, ga ik je laten zien hoe je de patronen kan aanpakken en eventueel ombuigen naar een meer helpend patroon. En hoe we ons lijf serieus kunnen nemen. Dus verschillende oefeningen, tips en tools.

Patronen zijn er om ons te laten zien waar de mogelijkheden zitten om te veranderen

zodat we dichter bij onszelf komen

Inclusief live Q&A en Werkbladen

Om er zeker van te zijn dat jij alles in de masterclasses begrepen hebt, houd ik regelmatig live Q&A’s. Jij krijgt hiervan de uitnodiging nadat jij je derde masterclass hebt ontvangen.

Daarnaast ontvang je bij elke masterclass een aantal werkbladen waarmee je ook verschillende oefeningen die in de masterclass voorbij komen, makkelijk kan oefenen.

Over Sanne van Egmond

10+ jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg.

Een passie voor persoonlijke ontwikkeling & groei

Helpt mensen op een simpele manier zichzelf begrijpen

Brengt mensen in beweging en zorgt voor transformatie

Compassie voor mensen en het leven met al zijn ups en downs

Veel gestelde vragen:

Wat is de precieze inhoud van de masterclasses?

Wat je leert in masterclass 1

 • Hoe ons gedrag en onze patronen ontstaan
 • Waarom jij dit gedrag blijft volhouden, ook als het niet meer werkt
 • Welke patronen er zijn en korte voorbeelden
 • Welke rol ons brein, lichaam en onderbewustzijn speelt in patronen

Wat je leert in masterclass 2

 • Welke dynamiek er bij de patronen horen
 • Hoe jouw innerlijke kind een rol speelt in dit alles
 • Hoe jij de patronen bij jezelf kan gaan herkennen en de valkuilen hierbij
 • Welke boodschap je lichaam en onderbewustzijn geven

Wat je leert in masterclass 3

 • Hoe jij jouw copingstrategieën kan ombuigen naar iets helpends
 • Hoe jij jouw kritische kant kan afremmen en liever wordt naar jezelf
 • Hoe jij jouw innerlijke kind kan helpen sterker te worden en blijven
 • Hoe jij jouw brein, lichaam en onderbewustzijn kan laten samenwerken

Hoe kan ik de masterclasses volgen?

De masterclass wordt in jouw mailbox afgeleverd. Het enige wat jij hoeft te doen is in de gaten houden of hij niet in de spam box terecht komt. In elke mail zit een video(link) en als bijlage de werkbladen. De video kun jij dus vanuit jouw mailbox op elke gewenste plek openen. De bijlage kun je erbij houden of uitprinten. Net wat voor jou prettig werkt.

 

De eerste mail krijg je direct na aanmelden. Een week later krijg je de tweede mail en weer een week later de derde. De uitnodiging voor de live Q&A krijg je een week na de derde masterclass. Op die manier weet ik zeker dat je ook de tijd gehad hebt om de stof echt goed door te nemen en oefeningen te doen. Dit gaat de Q&A waardevoller maken voor jezelf en anderen.  

Hoe lang duren de masterclasses?

Er zijn in totaal drie masterclasses. De eerste masterclass duurt 40 minuten, de tweede 47 minuten en de derde 63 minuten. In totaal ben jij dus 2,5 uur kwijt aan het kijken van de masterclasses. Als jij echt actief aan de slag wil heb je natuurlijk ook nog de oefeningen en de live Q&A. Het is aan jou om te kiezen hoeveel tijd je hierin wil steken. 

Is de masterclass volgen hetzelfde als een live/1 op 1 sessie?

Ja en nee. De inhoud, dus de uitleg, is hetzelfde als wat ik geef in een 1 op 1 sessie. Misschien zelfs uitgebreider omdat ik nu niet in ga op een specifiek probleem. Maar dat is tegelijkertijd ook het verschil. Doordat ik niet in ga op een specifiek patroon is het dus ook anders als een 1 op 1. Dit is ook de reden dat je kan deelnemen aan een live Q&A. Hier heb je de kans om jouw vragen en patronen voor te leggen zodat we er alsnog samen naar kunnen kijken.

Kan ik ook alles achter elkaar kijken?

Doordat er ruimte tussen het versturen zit van de masterclasses kun je niet vanaf het begin alles kijken. Ben jij iemand die graag alles in een keer kijkt, dan kun je wachten totdat je de derde mail hebt ontvangen en alles dan kijken. Mocht je echt niet willen wachten dan kan je mij een mail sturen en kijk ik of ik het anders voor je kan indelen. Maar de wijze van versturen is niet voor niks gekozen. Soms is het goed om ook informatie eerst stapsgewijs toe te passen, in plaats van te focussen op kennis vergaren. De stappen zijn ook bedoeld om je niet te overspoelen met informatie en toepassingen.

Wat nu als ik na het volgen van deze masterclasses nog steeds vastloop?

Ik besteed in de derde masterclass en waar nodig tijdens de live Q&A ook aandacht aan vervolgstappen die je voor jezelf kan zetten. Want soms kom je op dingen uit die bijgedragen hebben aan je patronen, die je misschien niet in je eentje veranderd krijgt. Ik denk graag mee over welke technieken of disciplines bij jouw hulpvraag passen. Waar je vastloopt is voor iedereen anders. Maar ik denk graag met je mee.

Wat als ik niet op de data van de live Q&A kan?

Om zoveel mogelijk waarde te geven, vind ik het fijn om in gesprek te gaan met mensen. De mensen die daadwerkelijk aanwezig zijn krijgen dus voorrang. Kun jij bijvoorbeeld alleen mee luisteren, dan kun je wel je vraag insturen. Dan kom je eventueel wel aanbod aan het einde. Vaak geldt daarbij dat meerdere mensen vaak dezelfde vraag hebben, het kan alleen daardoor al heel waardevol zijn om mee te luisteren. Er worden geen replay’s gestuurd van de sessie in video. Wel kun je naderhand een mail ontvangen met de gedeelde lessen van die live Q&A. Daarnaast zijn er meerdere momenten waarop een live Q&A plaats vindt. Dus mocht je op de eerste datum niet kunnen, dan is er vast één op een later moment waarbij je wel kan aansluiten. 

"

De juiste stappen zetten, jezelf niet meer saboteren en zien wanneer je in de valkuil stapt.

Na het volgen van deze masterclasses weet jij hoe jouw patronen eruit zien en waardoor ze zijn ontstaan. Je hebt een heel duidelijk beeld wat de functie van die patronen was en weet daardoor ook welke alternatieven er voor jou zijn. Je maakt nu keuzes qua gedrag die ervoor zorgen dat jij steeds dichter bij jezelf komt. Je bent minder kritisch op jezelf, hebt balans in de zorg voor jezelf en de ander en weet dat emoties niet eng zijn. Je voelt dat je weer vooruit komt in het leven en het leven een stuk makkelijker verloopt. En daar waar jij er niet uit komt, weet jij waar je om hulp kan vragen.

Ik leer je alles wat jij nodig hebt om jou patronen te ontdekken, herkennen en te doorbreken. 

De masterclasses ontvang jij automatisch in je mailbox zodat jij ze overal kan openen.

Bij elke masterclass zitten één of meerdere werkbladen om te oefenen.

Na de derde masterclass ontvang jij een uitnodiging voor de volgende live Q&A.

Jouw investering voor deze 3 masterclasses, werkbladen en Q&A is slechts €98